Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Doorgaan met winkelen

Kurkuma

 kwaliteit & gebruik 
Latijnse naam: Curcuma longa L.
Ingrediënten van deze bron: etherische kurkumaolie
Kwaliteit: biologisch
Herkomst: Madagascar
 Producten van deze bron 

Verwerking in onze zeep

etherische kurkumaolie

Wij gebruiken etherische kurkumaolie in onder andere onze vetiverzeep, koffiescrub, winterzeep en lentezeep.

Etherische olie mengsel
Biologische etherische olie

 Kurkuma historie & werking 

Kurkuma, ook wel geelwortel of turmeric, wordt vanwege haar prachtige gele kleur ook gebruikt als verfstof van linnen, zijde, katoen en wol, en voor cosmetica. En volgens velen heeft kurkuma nog veel meer krachtige eigenschappen. Neurologen aan de universiteit van Californië vonden bijvoorbeeld een correlatie tussen de mate waarin dementie bij oudere mensen voorkomt en het gebruik van kurkuma. Kurkuma komt oorspronkelijk uit Indonesië, en wordt daar en in India en China al eeuwen in de traditionele geneeskunde gebruikt.

Etherische kurkuma-olie bevat veel sesquiterpeen, ketonen, zingibereen en curcumine, en werkt hierdoor antiseptisch, wondhelend en ontstekingswerend. Ook vermindert het zwelling. Daardoor is het een veel gebruikte wortel in massageoliën, maar ook in zepen en gezichtscrèmes (bijvoorbeeld tegen acné). Kurkuma kan ook helpen bij pijnlijke spieren. Daarnaast heeft de olie en heerlijk pittige, warme en aardse geur.

Etherische kurkuma-olie wordt via stoomdestillatie verkregen uit de wortels van de plant.

Gerelateerde blogposts