Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Doorgaan met winkelen

Hop

 kwaliteit & gebruik 
Latijnse naam: Humulus Lupulus
Ingrediënten van deze bron: hopextract
Kwaliteit: biologisch
Herkomst: Nederland
 Producten van deze bron 

Verwerking in onze zeep

hopextract

We trekken een extract van de gezellige hopbellen. Dit extract verwerken we in onze kruidenshampoo.

 Hop historie & werking 

Hop is een snelgroeiende klimplant en stamt vermoedelijk uit Oost-Europa. Tegenwoordig groeit de plant in heel Europa, Noord-Amerika en West-Azië en wordt het ook in Zuid-Amerika en Australië verbouwd. De bloemen of bellen van de hopplant worden gebruikt bij de bereiding van bier en komen ook veel voor in haarverzorgingsproducten.

Hop bevat lupulon en humulon (dat zegt de latijnse naam ook al), deze stoffen zorgen voor de bittere smaak in bier. Bij een uitwendige toepassing werken deze stoffen antibacterieel, antiseptisch, samentrekkend en pijnstillend. Hop wordt in veel haarverzorging gebruikt tegen roos en voor meer volume, ook wordt het gebruikt in crèmes voor geirriteerde huid.

Elke winter sterft het deel van de plant wat boven de grond zit af. Vanuit de wortels die overblijven groeien elk jaar nieuwe stengels die wild slingerend omhoog groeien. De stengels hechten zich vaak vast aan bomen, heggen, kreupelhout of omheiningen. Hierdoor kan de hopplant een hoogte bereiken van wel tien meter, waarbij ze soms wel 30 cm per dag kan groeien! Een hopplant is tussen de 12 en 20 jaar productief. De jonge scheuten die in de lente opkomen worden al in ±50 na Chr. vernoemd als culinaire delicatesse.

Kruidenshampoo
€11,75

Gerelateerde blogposts